Bestandsrechten aanpassen

Het huidige permission level is vermeld in de lijst onder de "Perm." kolom (tweede kolom). Om het permission level van een file of folder te veranderen:
  1. Vink de checkbox aan (laatste kolom) naast de file(s) en/of folder(s) die u wilt veranderen.
  2. Type het permission nummer in de tekst box.
  3. Klik op de "Set Permission" knop.

Meest gangbare permission levels zijn:

Bestanden
600 - Maakt een file ontoegankelijk
644 - Leesbaar door iedereen (bijv. HTML documenten)
666 - File kan worden gelezen en worden verwijderd (bijv. voor HTML files gewijzigd door scripts)
755 - File kan worden gelezen en uitgevoerd door iedereen (bijv. voor scripts)
777 - Lezen en schrijven door iedereen (niet aanbevolen)

Mappen
711 - De files in de directory kunnen door iedereen worden gelezen, maar niet de directory inhoud
755 - De files en inhoud van de directory kunnen door iedereen worden gezien
777 - Staat het volledig lezen/schrijven/verwijderen van een directory toe (niet aanbevolen)