Database gebruiker toevoegen, verwijderen en veranderen

Het kan zijn dat u meer dan één login naam en wachtwoord wilt toewijzen aan een database. Om gebruikers toe te voegen aan uw database volg de volgende twee stappen:
  1. Vanuit het database menu klikt u op de naam van de database die u wilt veranderen.
  2. Klik op de "Create New Database User" link aan de bovenkant van uw scherm.
  3. Voer een gebruikersnaam en een wachtwoord in en klik op de Enter "Create" toets.

da47

U kunt zien hoeveel gebruikers elke database heeft van het MySQL databases menu.

Verwijderen van gebruikers van een Database
Om database gebruikers te verwijderen moet u eerst op de database naam uit het MySQL databases menu klikken. In dit voorbeeld hebben wij geklikt op de "username_chat" database, welke twee gebruikers heeft (zie bovenstaand plaatje).

da48

De username_chat database heeft twee gebruikers: username_chat (de gebruikersnaam is hetzelfde als de database naam) en username_gary2. Om een database gebruiker te verwijderen vinkt u de box naast de naam aan en klik de "Delete Selected” toets.

Veranderen van Database wachtwoorden
Om een database wachtwoord te veranderen klikt u eerst op de naam van de database in het MySQL databases menu. De lijst met database gebruikers zal verschijnen (zie bovenstaand plaatje). Om het wachtwoord te veranderen van de database gebruiker klikt u op de “Modify” link en voert u een nieuw wachtwoord in en dan klikt u op de “Create” toets. U hoeft het oude wachtwoord niet te weten om dit te kunnen veranderen.