Databases aanmaken

Vanuit het control panel menu klikt u het "MySQL beheer" pictogram en klik dan de "Create new Database" link.

da45

Kies een naam voor de database die u helpt herinneren waar de database voor is. Bijvoorbeeld, voer "joomla" in als de database is bedoeld voor een jomla installatie. De database naam wordt altijd voorafgegaan door uw gebruikersnaam en een underscore. Als u "joomla" kiest als naam, zal de database naam username_joomla worden.

De database gebruikersnaam is de login naam van de database. Die kan hetzelfde zijn als de database naam. In het bovenstaand voorbeeld, hebben we gekozen voor een andere login naam (gary). Net zoals bij de database naam zal ook uw database gebruikersnaam worden voorafgegaan door uw gebruikersnaam en een underscore (username_gary in dit geval).